Ma - vr.: 09:00 - 17:00
LiveZilla Live Help
 Mercure Blois Centre
Geef uw mening

Mercure Blois Centre

Mercure Blois Centre is een modern hotel met vele faciliteiten in het centrum van Blois, in de Loire streek. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van de spafaciliteiten die bestaan

uit een verwarmd binnenzwembad en een sauna. In restaurant Le Quai Saint Jean maakt u kennis met de regionale keuken. Om de dag op een rustige manier af te sluiten laat u zich in de bar verrassen met speciale wijnen of juist een heerlijke kop koffie. Het hotel beschikt over een parkeergarage. In de openbare ruimtes is er draadloos internettoegang. De kamers van Mercure Blois Centre zijn met warme kleuren ingericht en beschikken over een telefoon, wekservice, televisie, draadloos internet (tegen betaling), airconditioning, minibar, kluis, bureau, zitje en een badkamer met bad, toilet en föhn. Mercure Blois Centre heeft een gunstige ligging in het centrum van Blois. De stad is gebouwd op twee heuvels aan de oevers van de Loire. Deze streek staat bekend om de vele kastelen, de een nog ouder dan de andere en allen vertegenwoordigen zij een stuk historie. Het imposante Château de Blois is een renaissancekasteel met Italiaanse invloeden en herbergt verschillende musea. Dat zijn het Musée des Beaux-Arts met onder andere wandtapijten en schilderijen, een archeologisch museum en het Musée lapidaire waar stenen voorwerpen uit het kasteel bewaard zijn gebleven. Als u in Blois bent zal het u opvallen dat er diverse kathedralen zijn. Een voorbeeld is de kathedraal Saint-Louis, oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw. Tijdens een gedeeltelijke restauratie heeft de Nederlandse kunstenaar Jan Dibbets een serie van 33 kerkramen ontworpen. De basiliek de Notre-Dame de la Trinité is een voorbeeld van religieuze architectuur uit de 20e eeuw en heeft in heel Frankrijk een belangrijke plaats ingenomen. Het is heerlijk om door het oude centrum van Blois te struinen, langs de marktkraampjes, boetieks en karakteristieke pleintjes. Voor een diner hoeft u in Blois niet ver te zoeken, uit het aanbod van restaurants is een keuze zo gemaakt. Afstand vanaf Utrecht (via A1): 652km.

Lees meer over deze accommodatie

Op dit moment hebben wij geen aanbiedingen voor Mercure Blois Centre in Blois, VendéeLa Loire, Frankrijk.
Kijk verder bij Hotels in de buurt.
  • Beschrijvingen (1)
Mercure Blois Centre is een modern hotel met vele faciliteiten in het centrum van Blois, in de Loire streek. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van de spafaciliteiten die bestaan uit een verwarmd binnenzwembad en een sauna. In restaurant Le Quai Saint Jean maakt u kennis met de regionale keuken. Om de dag op een rustige manier af te sluiten laat u zich in de bar verrassen met speciale wijnen of juist een heerlijke kop koffie. Het hotel beschikt over een parkeergarage. In de openbare ruimtes is er draadloos internettoegang. De kamers van Mercure Blois Centre zijn met warme kleuren ingericht en beschikken over een telefoon, wekservice, televisie, draadloos internet (tegen betaling), airconditioning, minibar, kluis, bureau, zitje en een badkamer met bad, toilet en föhn. Mercure Blois Centre heeft een gunstige ligging in het centrum van Blois. De stad is gebouwd op twee heuvels aan de oevers van de Loire. Deze streek staat bekend om de vele kastelen, de een nog ouder dan de andere en allen vertegenwoordigen zij een stuk historie. Het imposante Château de Blois is een renaissancekasteel met Italiaanse invloeden en herbergt verschillende musea. Dat zijn het Musée des Beaux-Arts met onder andere wandtapijten en schilderijen, een archeologisch museum en het Musée lapidaire waar stenen voorwerpen uit het kasteel bewaard zijn gebleven. Als u in Blois bent zal het u opvallen dat er diverse kathedralen zijn. Een voorbeeld is de kathedraal Saint-Louis, oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw. Tijdens een gedeeltelijke restauratie heeft de Nederlandse kunstenaar Jan Dibbets een serie van 33 kerkramen ontworpen. De basiliek de Notre-Dame de la Trinité is een voorbeeld van religieuze architectuur uit de 20e eeuw en heeft in heel Frankrijk een belangrijke plaats ingenomen. Het is heerlijk om door het oude centrum van Blois te struinen, langs de marktkraampjes, boetieks en karakteristieke pleintjes. Voor een diner hoeft u in Blois niet ver te zoeken, uit het aanbod van restaurants is een keuze zo gemaakt. Afstand vanaf Utrecht (via A1): 652km.